Прсти по замаглено стакло

04.01.2022 14:16
Прсти по замаглено стакло

Јохен Миленбринк својата последна серија слики ја опишува како „филозофски пристап кон сликањето“.

Постигнувајќи речиси природни оптички ефекти со користење боја, тој ја испитува двојноста на реалноста. Неговите реалистички доловени замаглени прозорци се прослава на уметничката илузија.

Сликите создаваат напнатост помеѓу перцепцијата и очекувањата, предизвикувајќи го концептот на реалноста: „гледаме илузија, но едновремено сме убедени од моќта и автономијата на чистата боја“.


Извор: Booooooom

Слични содржини

Уметност / Историја
Книжевност / Уметност

ОкоБоли главаВицФото