Малите деца

26.01.2022 10:29

Малите деца не ги знаат добро зборовите
и не разликуваат што значи „вазна“ а што „ќуп“
и не разликуваат што е „клуб“ и што е „куп“
та затоа по некое од нив понекогаш ќе рече:
Ти сешто знаеш за сè, тато! Толку си глуп!

 

Превод: П. В.

Dubravko Horvatić (1939 -2004) - хрватски поет, новелист и есеист.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото