Од што растат брда

28.01.2022 11:14

Крај реката има градина,

во градината бела бреза,

на брезата многу гранки,

на гранките - мали гнезда.

 

Во гнездата нешто мрда,

малку мрда па црцори;

од тие песни растат брда,

растат тревки, цвеќа, гори...

Препев: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото