Случајот на еден бик

31.01.2022 18:17

Еднаш еден сомнителен тип
поседувал мошне исплашен бик.

Бикот од типот баеги зазирал
зашто овој го малтретирал.

Го малтретирал со разни справи
и пред луѓе и пред крави.

Дури се колнел во небескиот отец
дека ќе го прободе со глогов колец!

И така... Кога типот влегол со глогот
во шталата... Тогаш бикот - со рогот!

Истиот ден заради таа ситница
типот го одвел бикот во кланица.

Препев. П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото