„Украинците се Македонците на Русија“

03.02.2022 11:55

„Украинците се Македонците на Русија“ - изјави еден поранешен бугарски амбасадор и пратеник, на бугарската телевизија на 31.01.2022.

Чекав да видам колку македонски медиуми ќе ја пофатат оваа изјава и открив само два последниве два дена.

А изјавата си заслужува посебна анализа.

Зошто?

Па, ако „Украинците се Македонците на Русија“, дали тоа значи дека Бугарите дејствуваат како „мала Русија“ на Балканот?

Прашање кое заслужува одговор!

Stay tuned...

Жарко Трајаноски, Фејсбук, 02.02.22.