„Рики-Tики-Taви“ - винтиџ сликовница

05.02.2022 15:22
„Рики-тики-тави“ - винтиџ илустрации


Илустрации од Валентин Курдов од 1934 година. 
Илустрациите на Курдов се калиграфски, црно-бели интерпретации за расказот „Рики-Tики-Tави“ од Радјард Киплинг.

Инаку, расказот е дел од збирката „Книга за џунглата“ на Киплинг, и раскажува за доживеалиците на еден мал индиски сив мунгос.

Извор: www.calvertjournal.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Уметност
Фотографија / Книжевност / Култура

ОкоБоли главаВицФото