Мистериозни простории

10.02.22 11:55

Ен Бакволтер е сликарка од Филаделфија, САД, која го истражува женскиот идентитет и креативниот потенцијал во спојувањето контрадикторни елементи. Инспирирана од фолклорната традиција во нејзиното холандско наследство во Пенсилванија, нејзините дела поврзуваат разновидни предмети во мистериозни простории и двосмислени простори. Претставувајќи обскурни наративи опфатени со парадокси, нејзините слики истражуваат прашања врзани за женското тело, интимноста и родовите улоги. 
 

Извор: Бум

Слични содржини

Уметност / Око
Уметност / Око
Уметност / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото