„Сплотување“ - студентски етнографски филм за Стара чаршија

23.02.22 13:35

Краткиот филм „Сплотување“ говори за животот на Старата скопска чаршија и луѓето во неа.

Филмот е произлезен од работилницата за снимање на етнографски филмови во рамки на Меѓународниот студентски фестивал за етнографски филмови ЕТНОФФ во 2021. Проектот е организиран од Македонско студентско етнолошко друштво (МСЕД)

Автори: Виктор Стојков, Диме Данов, Шериф Мустафа, Душица Брачиќ, 
Анета Јованова
Музика: Филип Михајловски
Ментор: Светислав Подлешанов

Повеќе, овде

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото