Европските вредности

18.04.2022 08:15

Кирил Петков доаѓа во Битола да посети здружение на Бугари, затоа што Македонија е европска земја и дозволува слободно здружување на нејзините граѓани. Тие што сакаат да бидат членки на ЕУ, како што е Македонија, треба да ги почитуваат европските вредности за своите неевропски граѓани, а тие што се веќе членки на ЕУ, како Бугарија не треба да ги почитуваат европските вредности за своите европски граѓани.

Горан Михајловски, СДК, 15.04.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото