Цветната дружина

18.04.22 11:04

 

Фотки од промоцијата на првата македонска инклузивна, едукативна и интерактивна книга за деца. „Цветната дружина“ е приказна за десет посебни детенца и за нивните десет омилени цвеќенца. Ја напиша Ирена Поповска, ја илустрираше Никола Радуловиќ, а ја дизајнираше студиото Кома. Активностите ги осмисли педагогот Катерина Данилоска Поповска. Издавач на публикацијата од 72 страници е ПРКОС.

За книгата зборуваа рецензентот Никола Гелевски – писател и уредник на порталот Окно и на издавачката куќа Темплум, како и Ивана Василевска Петровска, специјален едукатор и рехабилитатор во училиштето Иднина, и потпретседател на Македонското научно здружение за аутизам.

Уживавме во позитивната енергија која зрачеше од танчерите од студијата Еурека и Битрикс и со хорот на колективот Ветерница и Трисомија 21.

Настанот се одржа на 16.04.2022 во Грин Хаус.

 

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Настан / Фото / Око
Фотографија / Книжевност / Настан
Фотографија / Книжевност / Настан
Фотографија / Книжевност / Настан / Око
Фотографија / Настан / Око
Фотографија / Книжевност / Настан

ОкоБоли главаВицФото