Скришно читање книги

20.04.22 08:54

Овој избор илустрации од Диди Шериел прикажува симпатични хибридни суштества. Необичен лајтмотив, кога ќе го забележите, се малите книгички што посветено и скришум ги читаат, како да се извлекуваат од наративот што ги опкружува.

Шериел истражува наративи кои ја препознаваат итноста и конфликтот во нашите континуирани обиди да се поврземе со светот. Со влијанија добиени од такви спротивности како што се сликите на храмовите од Источна Индија, панк рокот и нејзината природна средина на северозападниот дел на Пацификот, нејзините слики се показатели за тоа како се обидуваме да се поврземе со другите и како овие сатирични и херојски напори се епизоди на сочувство и непријатност. Смелите елементи извлечени од пејзажи - и урбани и природни - и поп-културата сугерираат на способноста да најдеме заедништво и односи меѓу нас и нашата околина кои неизбежно ја потврдуваат нашата поголема хуманост и потрагата кон љубовта. Шериел живее и работи во САД.

Извор: Deedee Cheriel

Слични содржини

Уметност / Око
Уметност / Око
Стрип / Култура / Уметност / Око
Култура / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото