Дали Ќосето ќе го вратат пред Судот на правдата?

27.04.2022 11:36

Дури и да сака да го прекрши законот за споменици како нејзиниот претходник Коце Трајановски, на Арсовска повторно ќе ѝ се потребни гласовите на Левица, Алијанса и Алтернатива и Зелен Хуман Град во Советот на Град Скопје за да изгласа негово поставување. За албанските советници сум некако сигурен, но ќе биде интересно да се гледа какви пируети ќе треба да прават прогресивните млади советници од помалите партии за да ги оправдаат своите хонорари од управни одбори и директорски места. Дали левичарите и зелените ќе гласаат за грдото лице на ВМРО повторно да застане пред судска палата? Дали оној кој го викале „судот на ВМРО“, а кој главно убивал Македонци по идеолошки основи, повторно ќе го вратат пред Судот на правдата?

Никола Наумоски, Фронтлајн, 26.04.22.