Македонија на ЕУ-соседите може да им држи лекции за развој на медиумски слободи

06.05.2022 17:27

Македонија е на 57 место на Индексот на слобода на печатот на Репортери без граници. Зад нас е Италија, зад нас се и сите соседни земји: Косово (62), Србија (79), Бугарија (91), Албанија (103), Грција (108).

Голема срамота за нашите соседи кои се членки на ЕУ.
Наместо Бугарија и Грција да служат како примери за медиумски слободни земји, сега Македонија може да им држи лекции за развој на медиумски слободи.

Жарко Трајаноски, 04.05.17.