Капка

09.05.2022 14:22

Една капка
во вода се шлапка,
се фрла на глава
− каскадерка права!
Низ мориња плива,
ги освојува за час,
ептен ја бива
− вистински ас!
Јапонците ја викаат
Цунами-сан
и радосно кликаат
кога јава на бран.
А таа, тивка,
срамежлива ко стих,
си пливка ли си пливка
низ океанот тих.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото