ВМРО и Левица - бугарски сојузници

10.05.2022 11:15

Дали познавате некој од ВМРО или Левица што би сакал за Македонија до јуни да се договори почеток за официјални преговори за членство во ЕУ?

Јас не познавам таков. Не само во раководствата на овие партии, туку и кај нивните членови и симпатизери.

Нема дилеми дека Бугарите во моментов немаат други сојузници и поддржувачи за ветото, освен кај македонските партии ВМРО и Левица. И плус кај некои разочарани „неутралци“!

Освен од лажните патриоти, инаку, поддршка имаме од цел свет.

Ацо Лукароски, Фејсбук, 10.05.22.

 

ОкоБоли главаВицФото