Првите години

20.05.22 18:07

Во серијата „Првите години“, во 2019 година, американскиот фотограф Џош Смит го документира своето младо семејство и начините на кој родителот го предава и реконфигурира личниот идентитет. Ги истражува сложените, честопати конфликтни емоции на родителството, каде што радоста, ранливоста, збунетоста и стравот може одеднаш да се појават. Овие спротивставени искуства се повторуваат во целосната осветленост на фотографиите, каде светлината ги открива и оживува површините на кои наидува, а истовремено делува како алатка за бришење и преориентација. Добиените слики служат како емотивен спас за нематеријални моменти на возбуда и страв - темнината и светлината.

 

Извор: Booooooom.com

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Настан / Фото / Око
Фотографија / Живот / Око
Фотографија / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Спорт / Око

ОкоБоли главаВицФото