Каматни плаќања од државниот буџет

09.06.22 11:47
Каматни плаќања од државниот буџет

 

Во 2022 година, од државниот буџет ќе бидат исплатени 166 милиони евра за камати на јавниот долг. Тоа е повеќе од кога било во историјата на државата. Истовремено, тоа е скоро исто колку што издвојува државата за социјални надоместоци.

Извор: Рефлектор

Слични содржини

Пара фото
Пара фото
Пара фото
Пара фото
Пара фото

ОкоБоли главаВицФото