Недела на јапонски филм

09.06.2022 20:33
Недела на јапонски филм

Амбасадата на Јапонија го одржува петнаесеттото издание на „Недела на јапонски филм“ во Скопје и Битола.

„Недела на јапонски филм“ ќе започне традиционално во Кинотека и ќе продолжи во „Центар за култура - Битола“.

Настанот ќе го отвори Н.Е. Амбасадорот на Јапонија, г. Хиронори Савада на 10 јуни, петок, во 20.45 часот.

 

Проекциите се бесплатни, но местата се ограничени.

 


ПРОГРАМА

Kинотека на Северна Македонија

 

10 ЈУНИ (ПЕТОК), 21:00 ч. - НОСАРИ: НЕПОСТОЈАНА ВЕЧНОСТ

11 ЈУНИ (САБОТА), 21:00 ч. - НИЕ ПРАВИМЕ АНТИКВИТЕТИ

12 ЈУНИ (НЕДЕЛА), 21:00 ч. - БУДЕН

13 ЈУНИ (ПОНЕДЕЛНИК), 21:00 ч. - ПО ЗАЈДИСОНЦЕ

14 ЈУНИ (ВТОРНИК), 21:00 ч. - МИЕЊЕ КОСКИ

15 ЈУНИ (СРЕДА), 19:00 ч. - СЕКОЈ ДЕН Е ДОБАР ДЕН

15 ЈУНИ (СРЕДА), 21:00 ч. - ГУСТО ПЛЕТЕНО (КОГА НАВИСТИНА ЌЕ ПЛЕТАТ)


 

Центар за култура - Битола

 

16 ЈУНИ (ЧЕТВРТОК), 20:00 ч. - НОСАРИ: НЕПОСТОЈАНА ВЕЧНОСТ

17 ЈУНИ (ПЕТОК), 20:00 ч. - НИЕ ПРАВИМЕ АНТИКВИТЕТИ

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото