Едно прашање до оние што застанаа на истата („патриотска“) страна со ВМРО и Левица

10.06.2022 11:13

Дали можете да ми посочите еден единствен пример кога некој од ВМРО (пред 14 април, 2022) кажал некогаш нешто против Ванчо Михајлов? Во свој говор, во своја колумна, или во муабет на маса?

Како тоа преку ноќ, на 14 април, Ванчо Михајлов стана ЛОШ? Како тоа тој стана ФАШИСТ? За првпат во историјата?
Јасно ли ви е зошто немаше ламбевци кога фигури од Ванчо Михајлов се ставаа во музеите во Македонија? Јасно ли ви е зошто немаше ламбевци кога се откриваа споменици од Тодор Александров и од Ќосето? Или кога на зградата од МНР беше поставена статуа од Симеон Радев?!
И сега ВМРО ќе ја спасува Македонија од фашистот Ванчо Михајлов?! Really?! Ќе ја спасува со ставање чорап на глава и предизвикување пожар? И со плакати „И јас сум Ламбе“?!

Па ЛАМБЕВЦИТЕ ги има и во Македонија и во Бугарија. Токму Ламбевците на двете страни од границата ги прават сите штети за Македонија. Свесно и смислено. И вие сега сакате да бидете Ламбе?!

Ацо Лукароски, Фејсбук, 08.06.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото