А каде е Македонија во делот на заштитата на природните богатства?

24.06.2022 15:20

Албанија ја заштити реката Вјоса и нејзините притоки со највисок степен на заштита што го има една држава, во време кога веќе се изградија две хидроцентрали ,а беше планирана изградба на уште неколку, и во време на незапамтена енергетска криза, која за сиромашна земја е посебно тешка одлука. Таа иста Албанија, на која ѝ се смеевме дека е хаос од држава, неорганизирана, мафијашка, а и денес некако со резерва ја гледаме, секако и во делот на заштитата на животната средина.

А каде е Македонија во делот на заштитата на природните богатства, посебно на реките, кои, буквално се сини жили на нашиот крвоток, без кои ни нема опстанок?

Југослава Дуковска, Фејсбук, 15.06.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото