„Невозможен објект“ (анимиран филм)

29.06.22 14:21

Да се ​​искачуваш по скали, само за да сфатиш дека некако го правиш невозможното - кружиш наоколу одново и одново. Тоа се случува на скалите Пенроуз, континуирано скалило кое изгледа како да се искачува, но некако се врти во јамка.

Во „Пенроуз“ (2018), анимиран краток од Крис Стентон, еден планинар се соочува со оваа невозможна загатка.

Извор: The Kid Should See This

Слични содржини

Филм / Око
Уметност / Филм / Око
Живот / Филм / Око
Балкан / Филм / Око
Филм / Око
Филм / Око

ОкоБоли главаВицФото