Оружје и абортус

29.06.2022 14:07

Изгледа дури и фасцинантно што денес во САД правото да се купи огнено оружје се смета за демократска придобивка, да не кажеме некаква „слободарска“ традиција, а правото на жената да реши дали сака да роди деца, дали смее да си го планира семејството и воопшто да реши што е за неа најдобро, се смета за некаков вид злосторство.

Ѕвездан Георгиевски, Призма, 27.06.22.

 

ОкоБоли главаВицФото