На протестите против БУГАРИЗАЦИЈА излегол и Мартин Треневски

11.07.2022 09:58

 Ова веќе не е смешно, ова станува страшно!

На протестите против БУГАРИЗАЦИЈА излегол и Мартин Треневски, човекот кому највисок идеолошки дострел му била организација на Изложба за формирање и делување на МПО во Крушево. Тридневен симпозиум на кој Мартин Треневски објаснувал дека весникот на МПО „Македонска трибуна” се печати на БУГАРСКИ ЈАЗИК зашто „токму тој јазик е ВИСТИНСКИОТ македонски јазик“.

За Мартин Треневски своевремено реагираше и Стејт Департментот, за неговата кандидатура за Амбасадор на НАТО:

„Стејт департментот во Вашингтон со изненадување ја прочита платформата на Мартин Треневски што тој ја презентираше пред собраниската Комисија за надворешна политика, која е во спротивност со реафирмираната стратегиска цел на Македонија“.

Вакви луѓе ќе ја спасуваат Македонија од бугаризација?!

Па уште порачувал да не се седи дома пред телевизор и го повикувал народот на улица!?

Ацо Лукароски, Фејсбук, 11.07.22.