Робеспјер од Али Експрес и неговата Али Експрес „Левица“ - извадиле Али Експрес гилотина

15.07.2022 11:39

Нашиот Робеспјер од Али Експрес и неговата Али Експрес „Левица“ - извадиле Али Експрес гилотина пред македонското Собрание.

Не знам дали припадниците на оваа линч толпа ја допрочитале историјата и дали дознале дека токму тие што владееле со гилотина - самите завршиле на гилотина.

Во меѓувреме, како и секогаш кога Али Експрес Робеспјерчето од Велес е во „акција“, голем дел од критичката јавност - молчи. Дали од неверување, или во знак на одобрување - сеедно. Молчат и институциите.

А можеби сите катарзично чекаат - да им дојде редот. Историјата е полна со примери што им се случувало на тие што молчеле и чекале да им дојде редот.

Така е тоа. Историјата се повторува. Најчесто како фарса. А во македонскиот случај, како урнебесна трагикомедија - од Али Експрес.

Петрит Сарачини, Фејсбук, 15.07.22.