Хаив Кахраман - за бегството и идентитетот

29.07.22 17:04


Ирачко-американската уметница Хаив Кахраман (Hayv Kahraman), која живее во во Лос Анџелес, создава слики, цртежи и скулптури базирани на сопствените животни искуства како бегалка. Нејзините дела ги поставуваат прашањата за идентитетот, за миграциите и бегството, и за колонизацијата на умот.

jnjn

Слични содржини

Култура / Уметност / Око
Уметност / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото