Чудна песна

01.08.2022 15:45

Сме ти биле Биле-пиле
В Мажучиште на буниште
Згрвалени скукалени ‒

Нè изнашле дури в Зашле
Како пилци од Прибилци
В Крушевското среде злото ‒

Едни врани гламјосани
Што без гајле до сабајле
Леле-мале нè џвакале ‒

Ние криви што сме живи
Тие раат си клукаат
Потамина до двамина.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото