Не честитам Илинден на народ кој се храни од национализам

03.08.2022 11:02

Не честитам Илинден на народ кој се храни од национализам, кому не му пречат корупција и крадење, кој ја загадува секојдневно земјата што ја величи и божем ја сака, кој полни концерти на Цеци анд ко., кој слави мртви повеќе одошто цени и сака живи луѓе. Ништо од ова нема врска со патриотизам. Спротивно, сето значи лични его, фрустрации, неукост и лековерност спакувани во македонска мелодраматичност од која ми е смачено. На сите други, честит празник!

Герман Филков, Фејсбук, 02.08.22.

 

ОкоБоли главаВицФото