Храна во геометриски секвенци

12.08.22 13:23

Адам Хилман, уметник од Њу Џерси, сериозно ги зема препораките за балансирана исхрана. Секое парче јаболко  го комбинира со четвртина краставица, преполовено киви и излупена банана во прецизен распоред на бои.

Хилман ја организира храната во обрасци и геометриски секвенци: „Има нешто убаво во работењето со нешто толку минливо, а убавината на материјалите е нешто што може да се зачува само со фотографирање долго откако храната на фотографијата или ќе изгние или ќе се изеде“, вели тој.

Извор: This Is Colossal

Слични содржини

Фотографија / Психологија / Око
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Наука / Око
Фотографија / Екологија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото