Скулптури од отпадоци

16.08.22 20:40

Уметникот Мохсен Хејдари Јеганех од Техеран го продолжува животниот век на скршените алатки, дрвените рачки и остатоците од ткаенина од продавниците за препродажба, тезгите и уличките. Јегане формира стилизирани животински скулптури од фрлени материјали, кои тој ги нарекува „летечко ѓубре“. Духовитите скулптури комбинираат апстрактни компоненти во живи, експресивни ликови.

Извор: Thisiscollosal

 

 

 

mk

ОкоБоли главаВицФото