Скопје е град во умирање

31.08.2022 13:22
Скопје е град во умирање

 

На сателитските метеоролошки снимки може јасно да се види невремето како и воздушната маса над Скопје, вчера во попладневните часови. Иако невремето беше интезивно, не е ни блиску со некаква историска значајност. Но, последиците од оваа умерена бура ја покажа за кратко иднината на Македонија и регионот во очи на климатските промени. Дополнително ја покажа сликата за град кој е узурпиран од класична мафија која направи неповратливи промени на градот и при мала бура доведува човечки животи во опасност. Ниту Скопје е светската метропола на Коце, ниту зелената оаза на Шиле, ниту бувљак пазарот на Дарданела. Скопје е град во умирање. Град Скопје ако уште не ви е јасна зелената агенда, продолжете со бетонирање, лоботомирани едни.

Слични содржини

Општество / Активизам / Јавни простори
Општество / Јавни простори
Општество / Јавни простори
Општество / Јавни простори / Технологија
Јавни простори / Став

ОкоБоли главаВицФото