Велосипедот во фокусот на уметноста

19.09.22 10:35

„Верижна реакција“ е насловот на изложбата на принтови на дела на 17 артисти, дизајнери и изработувачи на принтови која беше претставена во Design Museum во Чикаго, како дел од поставката „Keep Moving“, која ги истражува историјата и културата на велосипедите во Чикаго.

Секое дело вклучено во „Верижна реакција“ е направено исклучиво за изложбата при што 10% од средствата добиени од продажбата на принтовите одат за непрофитната организација Blackstone Bicycle Works која функционира како локална продавница која нуди поправка и продажба на репарирани велосипеди.

„Патот“ од Елени Дебо

„Живот на тркала“ од Алекс Сена

„Возење“ од Арна Милер

„Прошетка“ од Март Аир

„Мали револуции” од Лидија Фу

„Продолжи да се движиш: од Моникер

„Ајде да се возиме“ од Фран Лабушањ

“Јавачот” од Венс Лумп

„На твојот велосипед“ од Даниел Џејми Вилијамс

“Источен ЛА ,Лорајдер велосипед” од Рафаел Ескер

“Големата сала на сите градски велосипеди” од Овадија Бенишу

Лат-Лонг 52038038/5654577 - 53322491/6854337 од Мара Пиционе

“Експлодираниот викендаш“ од Џеј Рајан

“На лево!” од Лиза Конгдон

“Продолжи да возиш“ од Џенис Чанг

“Mачка на тркала“ од Малите пријатели на печатење

„Верижна реакција“ од Танер Вудфорд

Извор: Colossal

Слични содржини

Активизам / Екологија / Уметност / Око
Активизам / Екологија / Уметност / Око
Активизам / Свет / Уметност / Око
Графички Дизајн / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото