„Објективот на комичното“ на Елис Розен

23.09.22 11:16

Елис Розен е карикатурист, писател и илустратор кој живее во Бруклин, Њујорк. Неговите дела редовно се појавуваат во The New Yorker како и во The New York Times, MADMmagazine, The Washington Post, Wired, The Paris Review, Late Night with Seth Meyers и AirMail.

„Мислам дека „објективот на комичното“ е нешто што можете да го исклучите и вклучите. Се обидувам да го задржам вклучен за да собирам материјал, но и јас сум човек и знам да бидам во други, помалку смешни расположенија. Сигурно е дека има многу работи што предизвикуваат лошо расположение. Јас би рекол дека тоа доаѓа во бранови. Понекогаш наоѓањето хумор во ужасни ситуации е мојот единствен начин да се справам со тие ситуации, понекогаш е исцрпувачки или тажно. Има одредени теми што не ги допирам, а други самите си бараат шеги.“ - вели Елис Розен во интервју за Unsettled.

Слични содржини

Стрип / Култура / Уметност / Око
Уметност / Око / Историја
Стрип / Култура / Историја
Психологија / Стрип / Око

ОкоБоли главаВицФото