Форми

23.09.2022 13:31

не знам дали птица или крлетка

рака на убиец

или девојка мртва меѓу свеќи

или Амазонија која громко збивта во големото мрачно грло

или нечујно

или можеби гласно налик на фонтана

можеби како трубадурка

или принцеза во највисоката кула

 

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото