"Каде што сум родена"

03.10.22 09:58

Украинската фотографка Лиза Букреева е родена и израсната во Киев, Букреева почна да се фотографира во 2019 година и нејзината работа најмногу се фокусира на улична и документарна фотографија бидејќи за неа отсекогаш била интересна врската помеѓу луѓето и околината во која се наоѓаат.

"Каде што сум родена" е проект на која Букреева работи речиси две години, и ја прикажува нејзината перцепција за тоа каде е родена. "Не бев ограниченa само на Киев, бидејќи ние се формираме не само од нашата непосредна околина, туку и од целата земја. Сега сум уште почувствителна на овој проект бидејќи многу од овие места би можеле да бидат уништени засекогаш.“

Извор: booooooom.com

 

Слични содржини

Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Култура / Уметност / Настан / Око
Фотографија / Живот / Култура / Уметност
Фотографија / Уметност / Око
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Активизам / Фотографија / Свет / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото