За Џенис Џоплин (фрагмент)

05.10.2022 12:42

да се пее слатко и наскоро да се умре

не:

да се лае.

 

вака како циганкава на Русо.

вака пееш, со дополнителни лекции на ужас.

 

мораш да плачеш додека не се скршиш

за да створиш или изговориш малецка песна,

да врескаш додека не се пополни дупката на непостоењето

ова вие сте го направиле, ова јас

се прашувам не е ли грешката поради тоа поголема.

 

добро е што умре.

затоа ти се обраќам.

поради тоа ѝ се доверувам на девојчето монструм.

 

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото