Деца и играчки

17.10.22 10:07

Габриеле Галимберти помина повеќе од две години патувајќи низ светот, посетувајќи педесетина земји, за да фотографира мали деца со нивните играчки. Серијата фотографии оваа италијанска фотографка ги објави во книгата "Toy Stories."

Галимберти споделува: „Ја снимив спонтаната и природна радост што ги обединува децата, и покрај нивното различно потекло. Без разлика дали детето поседува цела ергела од минијатурни автомобили или еден плишан мајмун, гордоста што ја има е трогателна, интересна и предизвикува размислување“.

Покрај документирањето на социо-економскиот опсег на семејствата ширум светот, шарените портрети на Галимберти ги доловуваат и уникатните личности на овие млади луѓе.

Кун Зи Ји, 3 години - Чонгкинг, Кина.

Моди Сибанда, 3 – Калулуши, Замбија

Габриел Паскоал, 3 години – Сао Паоло – Бразил

Норден Браке – 5-годишна возраст – Мароко

Алесија Пелегрини, 5 години – Кастиљон Фиорентино, Италија

Вирџинија Меј Солсбери, 5-годишна возраст - Американ Форк, Јута

Вирџинија Меј Солсбери, 5-годишна возраст - Американ Форк, Јута

Радика Вачани, 6-годишна возраст – Мумбаи, Индија 

Ноел Хоторн, 5-годишна возраст - Јужен Далас, Тексас

Абел Сиентес Армас, 4 години – Нопалтепек, Мексико

Наја Гутиерез, 3 години – Манагва, Никарагва

Арафа и Ајша Салех Аман, 4-годишна возраст - Бубубу, Занзибар

Ралф Мазулис – 4 години – Рига, Латвија

Извор: Colossal

Слични содржини

Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Око
Психологија / Живот / Уметност
Фотографија / Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото