Тикви

17.10.2022 11:47

Везден се расправале,
вистинска брука,
две тикви на полјанка
крај пуста пруга.

Кому сонцето
му свети тука?
Врз кого ќе слета
милата пеперуга?

Тиквите една вечер
го замолиле малиот штурец
искрено да им рече
што мисли за нив двете.

Крај пустата пруга
штурецот се согласил
за таа мала услуга:
- Тиква една, иста како друга!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото