Речникот на еден бугарски европратеник

18.10.2022 14:47

Ако добро се сеќавам, Ковачевски ги носеше кафињата додека траеја средбите на бившите премиери Бојко Борисов и Зоран Заев. Носеше папки, работеше некои бирократски работи, нешто како машка секретарка. Тоа е задачата на сите исполнувачи на туѓа волја. Тој е само фасада, тој ја исполнува волјата на Белград и на Кремљ.

Ангел Џамбаски, бугарски европратеник; Плус инфо, 17.10.22.