Забремено време

19.10.2022 10:48

Кој го забремени времето
Во овој простор без годишни доба
Со пакосен дух и семе скаменето
Од Злоба
Кој ја испогани преѓата
Ткаена низ векови, со срце и слога
За чии пизми и шизми, низ судби изгубени
Без Бога
Кој ги разблуди брановите
И ги замати бистрините што зрачеа светост
Врз мудроста камен фрли и ги распали огновите
Од клетост
Некој го забремени времето
И го запусти просторот со омраза дрска
А јас ги преспивав утрата и лебдев низ ноќите,
Без план, без врска

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото