Фото-натпревар за заштита на природата

19.10.22 10:12

Неодамна се одржа Фото натпреварот за заштита на природата - 2022 Nature Conservancy photo contest.

Глобалниот натпревар за фотографија привлече повеќе од 100.000 пријавени, од 196 различни земји и територии.

Натпреварот е поделен во шест категории: луѓе и природа, пејзаж, вода, див свет, клима и растенија и габи.

Следува избор од најдобрите фотографии.

Добитник на Главната награда: "Разгранување" од Ли Пинг, Кина
Li Ping/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Прво место – клима: "Гуштери и ветерници" од Сандеш Кадур, Индија
Sandesh Kadur/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Прво место - пејзаж: "Ади" од Франциско Хавиер Мунуера Гонзалес, Шпанија
Francisco Javier Munuera González/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Прво место - растенија и габи: "Духови печурки" од Кали Чи, Австралија
Callie Chee/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Прво место - вода: "Плетенка река" од Кристин Рајт, Соединетите Американски Држави
Kristin Wright/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Победник според судијата - гостин Ами Витале: "Непростувачко кралство" од Шафик Мула, Замбија
Shafeeq Mulla/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Победникот според славен судија, Којот Петерсон: "Доење во градот" од Флоријан Леду, Норвешка
Florian Ledoux/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Почесно признание - див свет: "Демнење" од Фабио Салтарели, Аргентина
Fabio Saltarelli/Courtesy TNC Photo Contest 2022


Почесно признание – пејзаж: "Дрво Мангрова" од Валуја Прија Атмаја, Индонезија
Waluya Priya Atmaja/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Почесно признание – вода: "Морски бранови" од Дасун Нирмала, Австралија
Dasun Nirmala Malaarachchi/Courtesy TNC Photo Contest 2022

Извор: The Guardian

Слични содржини

Активизам / Свет / Екологија / Теорија
Активизам / Свет / Екологија / Теорија
Активизам / Свет / Екологија

ОкоБоли главаВицФото