Филозофија, православие и ментално здравје

26.10.2022 18:32

Родовите идеолози, оние вистинските мистификатори и полицијаци на реалноста, поддржувачите на розевото гето, премолченото насилство и параноидните фалуси организираат дебата во Струмица, а во училиште делат флаери со помош на кадарот.

Се разбира, говорник им е децениски извиканиот хомофоб богомолец универзитетски професор и философ Ристо Солунчев, чиешто фаличко портфолио ни е доволно познато.

Само се прашувам, како уште некои го гледаат и соработуваат со него како со субкултурна (рап) фигура, и како сè уште се чудиме зошто немаат студенти на ФФ, и како тоа филозофијата во Македонија е општествено тотално нерелевантна дејност при ваков кадар на Филозофија.

Она што загрижува е и учеството на трибината, на чело со Викарен епископ г. Јаков Стобински, на д-р Биљана Аризанкоска Ефтимова, замислете, Раководителка на Завод за ментално здравје за деца и младинци!

Со која доверба утре да се обратат млади девојки и момчиња, а особено ЛГБТИ млади, во таа институција?!

Славчо Димитров, Фејсбук, 26.10.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото