Владата воопшто не доставува информации за избрани и именувани лица

29.10.2022 10:39

Претседателката на Антикорупциска комисија, Билјана Ивановска, вели дека Владата воопшто не доставува
информации за избрани и именувани лица за да може да се полни Регистарот преку кој ДКСК треба да ги следи имотните состојби на функционерите:

„Владата воопшто не доставува. Зошто? Не знам, можеби има свои причини. Не знам. Неколку пати е покренато прашањето пред сите генерални секретари што сме ги затекнале, пред вицепремиерката сега што е, пред премиерот поранешен и сегашен...", вели Ивановска.

И самата не знам какви можат да бидат „своите причини“ на Владата, ама ова „воопшто не доставува“ е таков крупен скандал што во нормална држава уште ноќва би летале оставки.

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 29.10.22.