Кога ќе видам кого сѐ канат по медиуми

04.11.2022 11:39

Кога ќе видам кого сѐ канат по медиуми, од сегашноста, а богами и од минатото, кој сѐ се дрзнува да анализира и кажува како било, како е и - пострашно - како треба, чија активност по социјални мрежи и секој можен статус од дијаспора ревносно се следи, кого сѐ амнестирала оваа пуста држава што апла, што на подзамижано, да ви кажам, ич не ме чуди кај сме.

Кога оние кои во една демократија и во една макар пристојна правна држава припаѓаат на маргините вие ги топорите на врвот на општеството - што ви останува тогаш и од врвот и од општеството?

Катарина Синадоновска, Фејсбук, 04.11.22.