Тоа е континуитет којшто ВМРО-ДПМНЕ го има преземено

11.11.2022 18:03

Не мора да се сложуваме со тоа што го правеле претходниците, во историска смисла на зборот, кога раководеле со претходниците, па и денеска со современото ВМРО-ДПМНЕ. Ќе поминат децении од денеска, па можеби некој и од нас ќе се оградува. Не значи дека ние се сложуваме со тие (на Ванчо Михајлов) политики. Но, тоа е еден континуитет којшто ВМРО-ДПМНЕ го има преземено и тој континуитет треба да се почитува.

Христијан Мицкоски одговара на новинарското прашање зошто се залага за затворање на клубот „Цар Борис“, а не го прави истото за клубот „Ванчо Михајлов“; Канал 5, 10.11.22.