Ископување јаглен во Авганистан

16.11.22 14:41

Од мажи во нивните 60-ти до момчиња од 10 години, стотици рудари работат секој ден во Чинарак за само неколку евра. Безбедносните мерки што некогаш ги усвои поранешната влада, повеќе ги нема.

Фотографии: Oliver Weiken
Извор: The Guardian

Слични содржини

Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Живот / Култура / Уметност / Око
Фотографија / Живот / Око
Фотографија / Живот / Око
Фотографија / Око / Историја
Фотографија / Книжевност / Око
Јавни простори / Фотографија / Око

ОкоБоли главаВицФото