„Универзална сала“ треба да ги надмине сите лични и политички проблеми

24.11.2022 14:18

Градоначалничката на Град Скопје не покажува никаков интерес да се продолжи со реконструкцијата на Универзалната сала, а навистина се чувствува нефункционалноста на салата во културниот живот. Во 2019 година пари од буџетот, преку Министерството за култура биле префрлени, заедно со писмо за соработка со Град Скопје, за целосна реконструкција на салата, но тоа не се случува.

Ние со министерот за локална самоуправа зборувавме со градоначалничката за да можеме да и излеземе во пресрет за реконструкцијата на Универзалната сала, бидејќи парите стојат на сметка, проектот е таму. Наспроти она што го тврдеше Арсовска на почетокот на годината, проектот е безбеден и потврден од сите релевантни институции.
Градоначалничката сега треба да ни прати фактичка состојба и потврда дека парите се на сметката на Град Скопје. Овој проект треба да ги надмине сите лични и политички проблеми, бидејќи е од витално значење.

Бисера Костадиновска Стојчевска, во „Студио 10“ на ТВ24, 23.11.22.