Дали приватните превозници го тужеле градот за неисплатениот долг?

09.12.2022 17:39

Од она што можам да го видам од медиумите градот им должи на приватните превозници и не сака да го плати долгот.

Ме интересира дали приватните превозници го тужеле градот за неисплатениот долг?

Дали има поведено судска или барем некоја административна/управна било каква постапка пред надлежна институција со барање да се присили градот да ја изврши својата обврска.

Владат исто така може да го подмири долгот и потоа да си ги бара парите од градот и тоа со затезна камата.

Можеби грешам, ама во договорните односи секогаш постои соодветна легална можност за наплата на доспеан долг.

Мирјана Најчевска, Фејсбук, 06.12.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото