Луѓе, доста веќе со слики од мајки што треба да се егзотични

11.12.2022 18:57

Луѓе, доста веќе со слики од мајки што треба да се егзотични зашто носат шамија и што биле чистачки или не знам што друго страшно во Париз или во Берн, а чии деца Мароко всушност го знаат само како мирис на домашна кујна на празници меѓу среда во Лига на шампиони и сабота во првенство.

Ги знаеме дечките, ги изнагледавме цела година во најјаките европски клубови. Не се тоа неухранети бегалчиња што добиле награда за иновација во шведско школо. Сите се спремни, натренирани, накондиционирани, стручно измасирани и нутриционистички деликатно избалансирани супер-платени професионалци. Значи, мајка ко мајка, се радува.

Душица Димитровска, Фејсбук, 11.12.22.

 

ОкоБоли главаВицФото