Уметност преку пиксели

21.12.22 11:21

Тајванскиот скулптор Хан Хсу-Тунг наоѓа невообичаен начин да ја изрази својата уметничка визија.  Користејќи мек западен кедар или лаосска ела, Хан изработува дрвени животни и фигури кои покрај нивната основна форма се изматени во пиксели.

Секое дело ја меша компјутеризираната визија со традиционалниот медиум, укажувајќи на "расфрланата" природа на виртуелниот свет и на тоа како индивидуалните елементи се суштински за целината.

Извор: Colossal

ОкоБоли главаВицФото