Чарлс Симиќ

11.01.2023 11:50

Чарлс Симиќ е реченица.
А реченицата има почеток и крај.

Дали е тој проста или сложена реченица?
Тоа зависи од времето.
Зависи од ѕвездите над нас.

Што е подмет на таа реченица?
Подмет е вашиот сакан Чарлс Симиќ.

Колку има глаголи во таа реченица?
Јадење, спиење, и ебење, тоа се некои од глаголите во неа.

Што е објектот на таа реченица?
Објектот, мали мои,
Уште не е на повидок.

А кој ја испишува таа незграпна реченица?
Уценувач, вљубена девојка,
Некој кој се пријавува за некаква работа.

Ќе се заврши ли со точка или прашалник?
Ќе се заврши со извичник и флека од мастило.

 

Превод: П. В.

Чарлс Симиќ на Окно

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото